You are currently viewing Varför ska man ha en hemsida?

Varför ska man ha en hemsida?

Varför ska man ha en hemsida kan tyckas vara en märklig fråga i den digitala tidsålder vi lever i idag. Sanningen är dock att vi faktiskt fortfarande får höra det lite då och då. En hemsida? Vadå, räcker det inte att vi finns på Facebook eller Instagram? Måste man verkligen lägga pengar på en hemsida? Vårt svar är 100% ja! Men, se inte din hemsida som en kostnad utan en investering – en bra hemsida tjänar in det du betalt och mer därtill.

5 anledningar till att ha en hemsida

 1. Kontroll över ditt material
  När du publicerar bilder, texter eller inlägg på sociala medier så finns det alltid en risk att ditt material försvinner. Ditt konto kan bli hackat, borttaget eller anmält. Ditt inlägg kan tas bort eller spridas vidare i fel sammanhang. Värsta tänkbara scenario: Kanalen du använder kan stängas ned/sluta fungera. Vi har genom åren mött kunder som baserat hela sin verksamhet på plattformar på sociala medier. Kontot har av någon anledning stängts ned och då står kund där med sitt företag utan ett enda sätt att nå sina följare/kunder. I det läget spelar det ingen roll att ditt Instagramkonto hade över 10 000 följare.
 2. Ökad synlighet
  En hemsida gör dig synlig online. I en värld där mer än 4,5 miljarder människor använder internet är en hemsida ett sätt att fånga uppmärksamhet och få människor att se att du/ditt företag existerar.
 3. Ökad trovärdighet
  Vi är många som kollar upp företag vi ska köpa ifrån innan vi slutför vårt köp. Ett exempel är om vi ska äta på en restaurang vi inte känner till. Då googlar man ofta fram hemsidan, tittar på menyn, ser till helhetsintrycket av hemsidan och därefter gör en bedömning om huruvida man ska besöka restaurangen eller inte. När vi ska handla online gör vi ofta samma sak – ser på hemsidan och bedömer om den ser ut att vara äkta eller inte. En professionell hemsida som signalerar att det du gör är på riktigt kan vara avgörande för om kunden väljer dig eller din konkurrent.
 4. Lättillgänglig information
  I dag ska allt gå snabbt. Vi vill ha så mycket och tydlig information som möjligt, så snabbt och enkelt som möjligt. En hemsida gör det möjligt att snabbt få information om dina produkter eller tjänster.
 5. Öppen dygnet runt
  Till skillnad från fysiska butiker eller kontor så är din hemsida öppen alla dagar i veckan, dygnet runt. Det innebär att potentiella kunder har möjlighet att besöka din hemsida och läsa om ditt företag när det passar dem bäst vilket ökar chansen för att de slutför ett köp.

Varför ska man ha en hemsida?

Vi lever i en digital tidsålder där vi blivit vana vid att snabbt och enkelt få tag på information. Vi vill kunna jämföra priser i lugn och ro, ta del av recensioner och även lära känna ett företag och dess värderingar innan vi väljer att göra affärer med det. Att ha en hemsida innebär att du är tillgänglig för dina kunder dygnet runt. De kan lära känna ditt varumärke, läsa om dina produkter/tjänster och ta del av din information när som helst från vilken plats som helst. Du har alltså möjlighet att nå ut till en mycket större publik än genom en traditionell butik eller kontor.
Sammanfattningsvis, en hemsida är ovärderlig ditt företag.

Så, varför ska man ha en hemsida? Frågan bör snarare vara: Varför skulle man inte ha en?

Klart du vill ta del av de senaste inläggen?

Skriv in ditt namn och din e-post i fältet här bredvid så kommer du få uppdateringar när det händer någonting nytt på bloggen! 

Du kommer även få unika tips och erbjudanden ibland.  (Jag lovar, du kommer inte bli spammad). 

Lämna ett svar