Varför WordPress?

Varför WordPress?

För cirka ett år sedan skrev jag inlägget om skillnaderna mellan olika system och cms. (klickbar länk) Skillnaderna mellan wix, hemsida 24 och wordpress t.ex.

Det inlägget är en bra förberedelse för det här inlägget!

  • Varför bygger du hemsidor i WordPress?
  • Varför använder du WordPress?
  • Vad är det för ”fel” på hemsida2, wix och heymo?
  • Varför ska jag betala för någonting som jag kan få ”gratis”?

Det är fyra vanliga frågor jag ofta får eller som dyker upp i flödet på sociala medier (med viss variation såklart).

Varför jag bygger hemsidor i just WordPress

En av de största anledningarna är faktiskt det som nämndes i det förra inlägget jag länkade, just att WordPress är open-source. Det betyder att det är ett öppet system där man har full insyn i koden och är fri att göra modifikationer och ändringar utefter behov.

Det här kommer – som tidigare nämnt – absolut inte utan nackdelar men jag vill verkligen påstå att fördelarna vida överväger nackdelarna.

Men kortfattat – varför WordPress?

  • Opensource
  • Stor community
  • Skalbart
  • Stabilt

2017 så användes WordPress på 27 procent av alla hemsidor. 

Just det innebär också ofta enklare felsökning. När någonting inte fungerar så finns det högst antagligen någon som redan har löst problemet.

 

Varför ska jag inte använda de här gratistjänsterna som hemsida24 eller wix?

Det är inte skalbart på samma sätt. Du äger inte dina filer eller din hemsida. Problemet är att det är lösningar som du egentligen inte kontrollerar. Om företaget bakom det systemet du använder går i konkurs eller havererar står du kanske utan hemsida och måste göra allting från grunden.

Mycket av det här landar i just problematiken med att du inte äger din hemsida. Tyvärr så är det även fallet med vissa webbyråer som låser in sina kunder. (Det är en annan historia till en annan dag dock).

Wix, Heymo, Hemsida24, 123minsida, simplesite – loopias & one.coms sitebuilders. Alla de här systemen har problematiken med att du är begränsad i vilka ändringar du kan göra och vilken åtkomst du har till materialet.

Så vad är viktigt när jag väljer leverantör?

Oberoende av leverantör eller CMS så välj alltid ett alternativ där du har möjlighet att exportera ditt material. Att sitta med en sida med 1000 blogginlägg som inte går att kopiera över till ett nytt system är självmord för din business ur SEO.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar