Veckans wordpress-tips (Sammanställning 2019)

Veckans wordpress-tips (Sammanställning 2019)

På Linkedin publicerar jag varje tisdag sedan ett par veckor tillbaka veckans wordpress-tips. För att enkelt kunna hitta äldre tips så sammanfattar jag här samtliga veckors tips.

Vill du hänga med och få tipsen direkt dom kommer ut? Connecta med mig på Linkedin och säg hej eller be mig att tagga dig så får du ta del av dom direkt!

Tipsen är blandade och kommer handla om allt från enkla wordpress-tips till tips mer fokuserade mot e-handel. Hope you enjoy!

Letar ni efter tipsen från 2018? Dom finns här! Veckans wordpress tips 2018!

Veckans wordpress Vecka 3 – 2019

Veckans (försenade) wordpress-tips!

Livet händer och ibland hinner man inte med, hursomhelst så kommer veckans tips här.

Det här handlar om hur DU kan spara pengar, få en snabbare hemsida, bättre ranking och även nöjdare besökare! Låter det för bra för att vara sant? – Det är det inte!

Ofta om man har en enklare hemsida så beror en stor del av sidans hastighet och även storlek på bilderna som används. Jag vill därför tipsa om att använda ett program som heter CAESIUM – (https://saerasoft.com/caesium/). det är helt gratis och alldeles underbart.

Igår la jag in en bild där som var 13.2mb stor. När jag plockade fram den efter förminskning var den 0.2mb stor. Det ger en extrem skillnad i hur snabb hemsidan upplevs.

Det är alltid en ide att göra det här INNAN man laddar upp sina bilder.

Om man vill och har förståelse för FTP kan man även logga in och plocka ner alla bilder, köra dom i t.ex caesium och sedan ladda upp dom igen via ftp. Då kan man eventuellt till och med nedgradera sitt webbhotell till ett med mindre utrymme.

Veckans wordpress Vecka 2 – 2019

Här kommer årets första wordpresstips! (Skulle vilja påstå att det är året bästa sofar också faktiskt).

Någonting många inte tänker på eller reflekterar över är vad som händer om en besökare går in på en sida som inte finns. Det kan vara så att någon har skrivit fel i en länk eller man har tagit bort ett visst inlägg. I vissa fall har man bytt till wordpress från ett annat system som har en annan struktur.

I vilket fall som så är det viktigt att i största möjliga mån undvika att besökaren hamnar på en 404 (Page not found). För att hålla koll på det här finns det ett underbart tillägg som heter redirection. Med det får man koll på om det är någon sida som ofta ger 404 osv. Där har man även möjlighet att skicka vidare folk genom redirects.

Pluggen finns här och är alldeles gratis!

 

 

Lämna ett svar