Veckans wordpress-tips (Sammanställning 2018)

Veckans wordpress-tips (Sammanställning 2018)

På Linkedin publicerar jag varje tisdag sedan ett par veckor tillbaka veckans wordpress-tips. För att enkelt kunna hitta äldre tips så sammanfattar jag här samtliga veckors tips.

Vill du hänga med och få tipsen direkt dom kommer ut? Connecta med mig på Linkedin och säg hej eller be mig att tagga dig så får du ta del av dom direkt!

Tipsen är blandade och kommer handla om allt från enkla wordpress-tips till tips mer fokuserade mot e-handel. Hope you enjoy!

Letar ni efter tipsen från 2019? Dom finns här! Veckans wordpress tips 2019!

Veckans wordpress V.51

Veckans tips är att gå in på tools.pingdom.com, skriva in er hemsideadress, välja en server i närheten i rulllisten och skanna igenom.

Det pingdom gör är att den kollar över allting som har med hastighet att göra. Hur lång tid servern tar på sig att svara, om det finns några bilder som är jättestora osv osv osv.

Jag personligen tycker att laddar sidan in på över 2 sekunder måste man börja fundera lite och analysera om var felet kan vara. OFTA är det webbhotellet eller STORA bilder som är problemet. Ibland är det något plugin eller externa requests. När man testat får man upp hur lång tid det tar för sidan att ladda in, hur stor sidan är i MB och hur många anrop sidan gör.

Vad fick du för resultat?

Veckans wordpress V.50

(Det här är faktiskt inte unikt för wordpress utan gäller hemsidor överlag) Som ni vet sker en stor del av trafiken till er hemsida från andra enheter än en dator. Ni som installerar analytics kan faktiskt få ut de siffrorna under ”målgrupp” om ni vill veta exakt. I vilket fall som så sker mer än hälften i de flesta fall från mobila enheter. Ofta reflekterar man inte över det.

Inbyggt i webbläsaren Google Chrome finns ett fantastiskt verktyg för att enkelt se ungefär hur sidan ser ut och beter sig i andra enheter än den du använder just nu. Genom att högerklicka och sedan trycka inspektera får du upp en vy med ett sidfält till höger.

 

Veckans wordpress-tips (Sammanställning 2018) 1

 

I det sidfältet finns en ikon med en surfplatta + mobiltelefon. (Man kan även trycka ctrl + shift + m om man tycker om kortkommandon som Patrik ”Domello” Stenberg gör.) När man tryckt där får man upp en fin vy där du kan välja vilken enhet du ska emulera – där finns allt från äldre samsung och galaxy till nyaste ipad pro. Utforska och testa!

Veckans wordpress V.49

Det som väldigt många missar (och som jag tycker egentligen är en grundsten i all marknadsföring) är just statistiken! Tack och lov så har google ett verktyg som är helt gratis vid namn google analytics. Man skapar ett konto på analytics.google.com, ställer in med sina uppgifter och därefter får man en liten kodrad som ska in i sidans header.

Vill man inte redigera sin header finns det tillägg både för att lägga till kodrader i header och även för att installera analytics utan att behöva skriva in någon kod, en sökning på analytics i wordpress tilläggsrepo ger en mängd resultat. Installera analytics och börja analysera din trafik idag!

Veckans wordpress V.48

Veckans wordpress-tips, idag med fokus på woocommerce. (För er som inte vet det så är woocommerce ett tillägg till wordpress som skapar möjligheten att bland annat sälja produkter och tjänster via din wordpress-sida)

Många e-handlare kör idag med fri frakt när man handlar för xxx kronor vilket är toppen! Det många missar eller inte tänker på är att den ”vanliga” frakten hänger kvar ändå.

Men! Det finns ett sätt att ta bort vanlig frakt om fri frakt uppnås. På länken nedan finns ett par kodrader som man antingen kan lägga i sin functions.php eller lägga in den via ett plugin som heter code snippets. (Länk till tillägget finns i länken här nere också)

Lämna ett svar